De zwaarste tocht, van Trondheim naar Oslo. Spierziekten de wereld uit!

Rob van der Veer
from €2.000 (600%)

NB: voor de meest recente stand van de donaties en recenter nieuws, zie mijn actiepagina: http://hetzitinmei.nl/rob

For those interested, you can follow me live at http://www.robvanderveer.com

Start: Friday 23:00  Finish: Saturday 19:00.

Mijn vrouw Joyce heeft FSHD en daardoor kan ze steeds minder. We zijn machteloos maar er is hoop, want een wetenschappelijke doorbraak maakt het mogelijk nu op zoek te gaan naar een medicijn. Ook voor andere spierziekten. Ik kan helaas niet helpen bij dat onderzoek maar ik kan wel aardig fietsen en daarom heb ik ervoor gekozen te gaan trainen voor de zwaarste non-stop tocht in de wereld:  van Trondheim naar Oslo: 546 kilometer door de bergen in 19 uur. Vier keer zo zwaar als een marathon. 'Den store Styrkeprøven'. Ik ga dit van 16 juni fietsen, tijdens midzomernacht, om zo aandacht te vragen voor 'FSHD de wereld uit' en onderzoeksgeld te werven. Help je mee?

Zie 'nieuws' voor mijn laatste blogs.

Mijn hoofdsponsor is Pronc: een praktijk voor stressrelease van goede vrienden Marc en Caroline. Zij helpen mensen met klachten gerelateerd aan spieren en zenuwen, waaronder ook Joyce. Daarmee creëren ze meer ruimte om van het leven te genieten. Zie www.stressrelease.nl

Promotiefilm van mijn actie: 

Informatie over de tocht: http://styrkeproven.no/en/races/trondheim

Volg mijn buitentraining hier: https://www.strava.com/athletes/1052694

Joyce als kersverse ambassadeur voor Spierfonds: https://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/spierziekten/fshd/het-verhaal-van-joyce/

Foto: Piek

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€8.894 13-09-2017 | 09:34 Reeds gedoneerd
€25 14-06-2017 | 20:32
€225 08-05-2017 | 12:13 Rob ons trainingsbeest hij kan dit aan, jouw fietsmaten van VPL willen je natuurlijk van harte steunen. Mooie actie en een fantastisch doel. Heel veel succes en wij leven natuurlijk erg met je mee. Heel veel sterkte namens André, Theo, Haijo, Jan, Engel, Martin, Louis, marcel, Patrick, Cor, Michel en Willem.
€25 25-04-2017 | 21:51
€25 23-04-2017 | 23:20
View all

Tussenstand 16 mei 2017 - nog maar vier weken

16-05-2017 | 16:35 Om mee te beginnen wil ik trots verwijzen naar de promotiefilm die het Spierfonds heeft gemaakt over de actie: https://youtu.be/eXjxTmXltg8  Vijf uur lang filmen voor 30 seconden  :) Deze periode is het hoogtepunt van mijn training. Ik heb een boel vorm terug te halen na de liesbreuk en na twee weken in Namibië, en binnenkort is het zaak af te bouwen om uitgerust bij de start in Trondheim te verschijnen. Namibië is een prachtig land, maar fietsen waren amper beschikbaar en het was vaak te gevaarlijk om te gaan wandelen. Tijdens één van de wandelsafari’s heb ik een keer moeten rennen voor een kudde gnoes. In zwembaden werd ik tureluurs van het baantjes trekken omdat ze zo klein waren. Op een gegeven moment ben ik maar rondjes gaan lopen op het terrein van een lodge met 8 liter water in een rugzak, met jumping jacks tussendoor om de hartslag hoog genoeg te krijgen. Totaal mesjogge, maar who cares. Gelukkig heb ik twee keer kunnen spinnen, in zeer moderne sportstudio’s die je niet daar zou verwachten. Metallica op de koptelefoon en twee uur diep in het zweet. Dat heeft wel geholpen. Ook vond ik ergens een verdwaalde mountainbike zonder versnellingen en remmen. Je moet wat.   Na terugkomst uit Namibië merkte ik hoe erg ik verslaafd ben aan het trainen. Elke gelegenheid wordt aangegrepen om op de fiets te springen, of dat nu een half uur is of vijf uur lang. Volgende week vrijdag fiets ik nog Amsterdam-Maastricht (270km) en dan langzaamaan rust creëren.Het gewicht staat inmiddels op 82 kg en vetpercentage op 9%. Ik ben 18 jaar niet zo licht geweest. Volgens mijn coach is dit prima en komt dit door de getrainde vetverbranding. Je moet alleen niet onder de 6% komen.   Tot slot: het gaat goed met de donaties. We zitten bijna op de 4.000 euro! Van de donateurs wil ik graag de ANWB noemen, die zojuist 500 euro heeft gedoneerd en de gulle donaties van mijn fietsvrienden uit Landsmeer: de Vélo Pays-lac, waarmee ik over een week weer door Limburg mag crossen. Iedereen bedankt!    Voor wie nog niet heeft gegeven en het overweegt: alvast hartelijk dank als je ook wil bijdragen.  
Read more