Rotary Rally 2017 voor FSHD!

Thumb 476ab8a11562bf24a31a865f44f3fe64ee8f4317 Rotary Zwijndrecht Waal en Devel

De Rotary Rally is een gezellige en sportieve puzzelrit waaraan deelgenomen kan worden met een 'gewone’ auto in de Tourklasse of met een 'classic car’ in de Vintageklasse. De Rally werd zoals altijd georganiseerd door Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel en werd wederom uitgezet door een team professionals. De Rally werd dit jaar voor de 15e keer gereden.

De opbrengst van deze Rotary Rally Lustrum Editie ging dit jaar naar het Prinses Beatrix Spierfonds voor onderzoek naar de (erfelijke) spierziekte FSHD. FSHD (facio scapulohumerale dystrofie) is een spierziekte, die in eerste instantie de spieren in het gezicht en rond de schouders en armen verzwakt. De gezichtsuitdrukkingen gaan verloren en daarna de kracht in armen, buik en benen. Leven met FSHD is leven met onzekerheid. Wat vandaag nog gaat, kan morgen misschien niet meer. Meer informatie over het Prinses Beatrix Spierfonds of FSHD vindt u hier.

Vanwege het lustrum was gekozen voor een bijzondere start-/finishlocatie in de gemeente Leerbroek, gelegen in de streek Vijfheerenlanden. Daar werden de deelnemers verwelkomd bij Restaurant Onder De Pannen met koffie met gebak alvorens te worden weggeschoten voor een prachtige rit door het gebied van de Linge. De afsluitende aangeklede borrel en de prijsuitreiking vond dit jaar wederom plaats bij Ames in Zwijndrecht. Het inmiddels traditionele Rallybuffet was dit jaar extra aangekleed vanwege het lustrum.

De cheque met de geweldige opbrengst van € 9000 werd in ontvangst genomen door Anouska Ramaker, ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds en haar moeder Maureen. Zij hebben beide de spierziekte FSHD.

Helpt u ook mee?
Wanneer u niet met de rally heeft meegedaan, maar toch de campagne 'FSHD de wereld uit!' nog wilt steunen, dan kan dat door hieronder de doneer knop aan te klikken.
Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage!

Foto's: Henk Kraaijeveld

Doneer direct

€ 9.000 opgehaald / 100%

Mijn Doel € 9.000